fbpx
Terug
12 april 2022
|
3 min

Net zoals de horeca, maar dan zonder dienblad

Sinds COVID-19 zijn veel banen in de horeca on hold gezet. Zo ook die van Kelly Ravestein. Kelly werkte voordat corona om de hoek kwam kijken bij discotheek El Toro Goes en bij Café Nationaal. Door de sluiting van de horeca moest ze op zoek naar iets anders. Zo kwam ze bij Flexbaas.nl terecht.

Hoe ben je bij Flexbaas.nl terecht gekomen?

”Nou, dat was eigenlijk heel random. Een goede vriend belde mij en zei: ”Hey Kel, ik werk nu bij iets nieuws. Het is echt super chill werk en ik dacht meteen, is dit niet wat voor jou?” Daarna ben ik in gesprek gegaan met Jordi en toen ben ik eigenlijk al heel snel gaan werken voor Flexbaas.nl.”

Hoe is het nu om bij de GGD te werken?

”Het is rustig werken bij de GGD. Vanuit je eigen horeca tempo wil je soms te snel gaan, maar hier moet je juist de tijd nemen. Je moet de ouderen het naar hun zin maken en hen geruststellen. Aan het eind van de dag ben ik meestal helemaal kapot door alle gesprekken die ik voer met de ouderen bij de GGD. Veel ouderen zien het nu ook als een soort van uitje en daarom vind ik het erg belangrijk om echt de tijd te nemen om ieder zijn of haar verhaal aan te horen. Het is een soort nieuwe uitlaatklep van hen. Ik heb dan ook al veel verschillende en ook emotionele verhalen gehoord. Zo was er bijvoorbeeld een vrouw uit Engeland die door haar schoonzoon heel beperkt is geworden en wat haar ook heeft geïsoleerd. Zelfs boodschappen doen was soms al te moeilijk voor haar. Dat raakte mij wel… Het was een erg aangrijpend verhaal.”

Wat moet je precies doen bij de GGD? Zijn er vergelijkbare dingen vanuit de horeca?

”Je hebt verschillende posities bij de GGD: bij positie 1 verwelkom je de mensen die gevaccineerd moeten worden. Hier geef je ze ook een sticker, zodat we weten welk vaccin zij moeten krijgen. Tegelijkertijd probeer je ze hier ook al een beetje gerust te stellen. Bij positie 2 gaat het om de gezondheidsverklaring die de mensen moeten invullen. Bij positie 3 gaat het erom dat je de mensen moet doorsturen naar de priklijn of naar de dokter. De wachtruimte is bij positie 4. Daar moet je de mensen die gevaccineerd moeten worden naar de dokte brengen. De leukste is positie 5. Het is net de horeca, maar dan zonder dienblad. Oftewel, lekker slap ouwehoeren, maar dan zonder koffie of thee. Hier vraag je dan ook meteen aan de mensen hoe het is gegaan met de vaccinatie. Doordat je zoveel praatjes maakt met iedereen, heb je een erg voldaan gevoel aan het eind van de dag.”

Wat mis je nou het meest in de coronatijd?

”Ik mis wel echt het uitgaan met vrienden. Normaal werk je zelf al zoveel in de horeca… Daardoor mis ik het nu ook gewoon om zelf even lekker uit je plaat te gaan. Je hoeft dan nergens aan te denken, alleen aan je eigen plezier.”

Zou je het werken bij de GGD aan andere mensen aanraden?

”Jazeker! Als de maatregelen worden versoepeld wil ik natuurlijk wel meteen terug de horeca in. Toch zou ik het ook wel heel leuk vinden om ook bij de GGD te blijven werken. Als het mogelijk is, zou ik het graag willen combineren.”